top of page

Koçluk Hizmeti Verilen Alanlar

Purple & More Koçluk ve Danışmanlık,

Güçlü adımlarla ilerlemek isteyen bireylerin ve kurumların hedeflerine giden yolda eşlik ederek Yaşam Koçluğu, İlişkiler Koçluğu, İş/Kariyer Koçluğu ile Kurum ve Yönetici Koçluğu alanlarında hizmet vermektedir.

Yaşam Koçluğu

Yaşam bir armağandır. Bazen bazı şeyler yolunda gitmez. Ya da biz gitmediğini düşünürüz. Nerede olduğumuzu, ne istediğimizi, hedeflerimize ulaşmak için neler gerektiğini bilemeyiz.

 

Yaşam Koçu tam bu noktada sağlıklı bireylerin motivasyonunu artırarak ve farkındalıklar yaratarak, kişinin varmak istedikleri hedeflerde yol arkadaşlığı yapar.

 

Kimler yaşam koçu ile çalışabilir, yaşam koçluğunun amaçları nelerdir?

koçluk seansı, koçlukseansı, kocluk seansı, koclukseansı
İlişkiler Koçluğu

Ailemizle, sosyal çevremizle, arkadaşlarımızla, iş arkadaşlarımızla, yöneticilerimizle, ebeveynlerimizle olan ilişkilerimiz ya da olmayan ilişkilerimiz gün içerisindeki hislerimizi etkiler.. Bu hisleri en doğru sekilde oluşturmak, çatışmalar oluşmadan ilişikilerimizi gerçekleştirmek, bozulmuş ilişkileri yeniden yapılandırmak kişinin elindedir.

 

Yaşam Koçu hayatınızdaki ilişkilerde farkındalık yaratan ve aradığınız ilişki yapısına ulaşmanızdaki yol arkadaşınızdır.

İş/Kariyer Koçluğu

Kariyer ve iş çalışanların hayatının üçte ikisini kaplıyor, peki siz doğru yerde misiniz?

 

Meslek seçimimizi bile çoğu zaman kendimizin yapamadığı bu hayatta kariyer koçu sizi olmak istediğinize ulaştıran yol arkadaşıdır?

İş / Kariyer koçu ile çalışmak isze ne kazandıracak? Siz kariyerinizde nerede olmak istersiniz?

 

ŞİMDİ

HAREKETE GEÇ

Seans Yapısı

Bireysel olarak koçluk hizmeti almak isteyenler ön görüşmeye davet edilir.

İlk seans ücretsizdir.

 

Görüşme sırasında danışan kişinin konusunun koçlukla ilgili olmadığı anlaşılırsa uygun profesyonel destek (Danışmanlık, psikoterapi…) alanlarına yönlendirilir. 

 

Dönüşümü hayatınıza katmak ve seansların etkili olması için minimum 6 seans koçluk alınmalıdır. Bu ICF'in de önerdiği bir süreçtir. 

  • Öngörüşme

  • Koçluk Anlaşması

  • Koçluk Sürecine Başlama

  • Ara Değerlendirmeler

  • Hizmetin Sürdürülmesi

  • Hizmetin Tamamlanması

Koçluk Süreci

Koçluk süreci öncelikle birey ya da kurumun koçluk desteğine ihtiyaç duyması ve görüşme talep etmesi ile başlar.

 

Koçluk süreci, Koç ile danışan arasında güven ve gizlilik gerektiren bir "Ortaklık" ilişkisine dayanmaktadır. Bunun yanı sıra karşılıklı sorumluluk ve istikrarlı bir çalışma da şarttır. Süreçteki temel amaç, danışanın hedeflerini gerçekleştirmesi için eylem adımlarını belirlemek, danışanın güçlü ve gelişmeye açık yönleri ile hedefleri doğrultusunda performansını artırmak ve süreç boyunca kendisine ayna tutmasını sağlamaktır.

 

ÖN GÖRÜŞME/DENEME SEANSI:

Ön görüşme olan tanışma görüşmesi olan ilk seans yaklaşık 45-50 dakika sürer ve ücretsizdir.

Karşılıklı olarak güven ilişkisi kurulduysa ve birlikte çalışmaya karar verildiyse seans planı yapılır. 

İlk görüşmede kişinin var olan olanakları ve girişimleri öğrenilir, koçluk ilişkisinin kapsamı belirlenir, harekete geçmek için öncelikler ayarlanır ve ulaşmak istenilen sonuçlar oluşturulur.

ARA SEANSLAR:

 

Takip eden koçluk ara seansları, önceden belirlenmiş zaman süresinde tamamlanmak üzere, yine yüz yüze ya da telefonla yapılabilir. Bir sonraki görüşmede yapılan çalışmalar değerlendirilir.

 

Planlanan koçluk seansları arasında kişilerin öncelikli hedeflerine ulaşmalarını desteklemek için belirli hareketleri yapmaları istenebilir. Koç kişinin düşünme ve harekete geçmesini desteklemek üzere bazı makaleler, yapılacaklar listesi, değerlendirmeler ya da metotlar şeklinde ek kaynaklar verebilir.

 

Koç, güçlü soruları ile süreci yönetirken, danışanda farkındalıklar yaratılır, geri bildirimleri netleştirmeler yapılır. Hedefe ulaşmak için stratejiler, akabinde eylemler belirlenir. Hedefe ulaşmadaki engeller ya da belirsiz durumlar için tıkaçlarla çalışmaları yapılabilir. Koçluk ilişkisinin sürekliliği kişinin ihtiyaçları ve tercihlerine bağlı olarak değişebilir.

HEDEFE ULAŞMA VE SON SEANS:

Son seansta Koç tarafından önceki seans eylemleri değerlendirilir, hedeflere % kaç ulaşıldığı ölçülür, tüm seansların genel bir değerlendirmesi, kapanış konuşması yapılır, var ise son eylemler belirlenir.

bottom of page