top of page

Kendini KABUL ET ve Var OL

Hayatta var olma amacınız nedir, düşündünüz mü? Yaradan'a kulluk etmek, başkalarına yardım etmek, kendi zirvenize ulaşmak, en güzel olmak, zengin olmak, mutlu olmak, huzuru yakalamak… Siz kendinizi, var olma amacınızı bulacak kadar tanıyor musunuz?

BİZ NEYİZ?

Dini kaynaklar, kuantum teorisi, spiritüel öğretiler artık herkesin ayrı ayrı bireyler olmadığını Tek’ten geldiğimizi ve etrafınızda gördüğünüz ve görmediğiniz her şeyle ama her şeyle bir bütün olduğunuzu kanıtlamaktadır. Bu durum; sizin bilinç, bilinçaltı ve bilinç üstü düzeyde yapmakta veya düşünmekte olduğunuz her şeyin bir enerji yaymakta olduğu ve diğer her şeyle bağlı olduğunuz için diğer her şeyleri etkilediğiniz anlamına gelir. Bilinçaltınızın bile başkalarının bilinçaltı ile iletişim kurabildiğini biliyor muydunuz? İşin boyutu bu kadar geniş.

Konuyu bir örnekle açıklayalım: Diyelim ki; bir yalan söylüyorsunuz; o kişiyi kandırmış olabilirsiniz, o kişi bu yalanınızı hiç öğrenmeyecek ve siz de bunun mutluluğu ile hayatınıza devam edecek olabilirsiniz diye varsayalım. Oysa ki; negatif bir enerji olan yalan enerjisi çoktan evrene yayılmıştır ve bu size geri dönecektir. Siz yaşadığınız bu dünyada hiç paranızı çaldırmadınız mı, haksızlığa uğramadınız mı, aksiliklerle karşılaşmadınız mı, trafikte sıkıştırılmadınız mı ya da birisiyle kavga etmediniz mi? İşte tüm bu nereden geldiğini bilmediğimiz olumsuz olaylar sizin ufak bir yalanınızdan bile kaynaklanıyor olabilir. Negatif veya pozitif her ne yaparsanız ya da düşünürseniz mutlaka size geri dönüşü olacaktır.

Her şey farkındalık ile başlar; ilk fark etmemiz gereken de bizim saf sevgiden yaratıldığımız ve aslında içsel olarak tamamen mutlu olduğumuzdur. Mutluluğumuzu bozan, sevgi enerjimizi nefret, kıskançlık, rekabet, öfke, şiddet ve hırsa dönüştüren bizim egolarımızdır. "Ayrıntılı bilgi için egolarla ve ego tuzakları ile ilgili bir sonraki blog yazımı inceleyebilirsiniz."

KENDİNİ KABUL ETME SANATI

Kendinizi tüm etiketlerinizden (Müdür, ebeveyn, sevgili, doktor, sanatçı,..) arındırarak kendinizi öncelikle kabul edin. Siz kendinizi kabul etmezseniz başkaları sizi nasıl kabul edecek? İnsanların sizi etiketleriniz için mi sevmesini bekliyorsunuz, bu sizi içsel olarak tatmin eder mi? Tüm zengin, fakir ya da orta halli insanlar mutlu mu? Mutluluğun para ile ilgisi var mı?

Egolarınızdan arınıp kendinizi kabul etmeniz için her özelliğinizi mükemmel bulmanıza gerek yok, sadece kendinizi olduğunuz gibi kabul etmeniz ve pozitife geçmeniz yeterlidir.

Nasıl ki, tohumlar bile büyümek için onları besleyen ve güven veren karanlığa ihtiyaç duyarlarsa, siz de kendinizde egosal olarak beğenmediğiniz yönlerinizi karanlığın gücü ile aydınlığa ulaştırıp yeşertebilirsiniz. O yönünüzü beğenmeyip yani karanlığı reddedip mücadeleye girerseniz olmayan bir aydınlıkta onu besleyip güvenle dönüştüremezsiniz, bu şekilde de çatışma haliniz devam eder. Burnunuzu çirkin buluyorsanız ve işi daha da büyütüp ben çirkinim diyorsanız, yaydığınız bu negatif enerji ile karşınızdakiler sizi nasıl güzel bulacak? Ya da tam tersi kendinizi çok güzel bulup egonuzla mükemmellik duygunuzu beslerseniz karşınızdaki kişiye ondan daha üstün olduğunuz imajını verirseniz ve o kendini ezilmiş hissederse onunla nasıl sağlıklı bir ilişki kurabilirsiniz?

Bu demek oluyor ki, kendinizi tanıyıp kabullendikçe, özünüzde diğerleri ile TEK olduğunuzu keşfettiğinizde, ile sağlıklı ilişkiler kurabileceksiniz. Kendinizi tanımadan girdiğiniz ilişkilerin size bir kurguyu (ego kurgusunu) yaşatmadan ve başarılı ilişkilere dönüşmesini sizce mümkün mü?

VAR OLMA AMACINIZ

Öte yandan, siz kendinizi kabul ettikçe kendinizi tanıyacak, varoluş amacınızı keşfedeceksiniz. Bu dünyada neden varsınız; Yaradan sizi niye yaratmış; özünüz, özellikleriniz neye hizmet ediyor, artık bu soruların cevapları siz de..

SON SÖZ

Var olmanız en kutsal gerçek, bunu kabul edin, kutlayın ve şükredin. Egolarınızdan arının ve onları kontrol edin. Tüm karanlık ve aydınlık yönlerinizi kucaklayın ve pozitife geçin. Bu egonun kaybolduğu andır. Ego kaybolunca sadece sen kalırsın ve bu şekilde iç huzurunuzu yakalayarak bütün haline gelebilirsiniz. Buradan Tek’e ulaşıp, ruhunuzdaki tanrısal öze ulaşabilirsiniz.

Kendinizi kabul etmeniz ve var olma amacınızı keşfetmeniz dileğiyle,

Pınar TAŞCIOĞLU / Purple & More Coaching

Yazılarımın izinsiz veya kaynak gösterilmeden kopyalanması sizin vicdani bir etiğinizdir.

En Yeniler..
Bizdekiler..
Ara..
  • Facebook Classic
bottom of page